februarie 28, 2011

Prezenta

Prezenta poate sa se refere la a te prezenta cuiva, a te infatisa in fata cuiva. Prezenta poate sa fie fizica sau mentala.

Noi, oamenii, suntem prezenti in multe locuri intr-un timp scurt fata de cei de mai demult si tindem sa uitam importanta prezentei totale, inclusiv a gandurilor, sa fim in stare sa ne concentram. Suntem atat de coplesiti de viteza din jurul nostru asa incat uneori nu facem fata. Vrem sa facem lucruri prea multe intr-un timp prea scurt asa ca nu ajungem la nici un rezultat. Vrem sa castigam timp pentru ca sa il putem pierde. A fi prezent intr-un loc cu trup si suflet inseamna ati pasa, a fi interesat ce se intampla intr-un singur loc e esential pentru a comunica, esential pentur a descoperi lucruri noi si interesante! Uneori mi-e greu sa fiu prezenta in adevaratul sens al cuvantului, uneori ma lupt pentru a ma concentra si asta din cauza ca noi, oamenii in general, nu avem radacini , probabil de aceea exista gravitatie...
Pentru a fii prezent trebuie sa fii interesat, trebuie sa fii deschis la noi experiente si informatii, trebuie sa fii capabil sa iti accepti greselile, sa ai sentimente placute fata de oameni, de colegi, de prieteni, de lume.
Prezenta e necesara!

2 comentarii:

  1. Dali!
    Ciudat ca ai ales tocmai picturile lui. Oricum, ai facut referire la timp -ai dreptate: vrem sa castigam timp pentru a-l putea pierde.

    RăspundețiȘtergere
  2. When hungry, eat your rice; when tired, close your eyes. Fools may laugh at me, but wise men will know what I mean.

    RăspundețiȘtergere