februarie 14, 2013

Plain mood.

"Therefore a man shall leave his father and his mother and hold fast to his wife"


                         Curios adevăr, numeroase probleme izvorăsc de la ignorarea acestui verset... Reacția la noutățile aflate a fost ciudat de liniștită- fără lacrimi, fără dramă, se pare că uneori îmi permit luxul de a mă surprinde plăcut. Ba chiar am început să-mi fac planuri, asta îmi spune ceva despre noi. Nu poți să ignori orice părere din jurul tău doar pentru că te-ai născut bărbat și chiar dacă ai trăi în paradis, probabil tot ai găsi un defect acolo. Nu lucrezi prea mult la fericirea celor din jurul tău, nici măcar a apropiaților- blestemate gene ai moștenit. Dar nu putem să învinuim genele pe greșelile tale de atitudine și de multe ori ignorarea părerilor celor din jur. Nu știu cât va mai rezista, sincer! Dar oricum, așa eroină rar mai găsești, probabil te vei bucura dacă se va întâmpla năpasta aceea care te paște și se apropie. Nici nu îți imaginezi, dragul meu cititor cât de importantă e educația și ce efecte are asupra omului, dezvoltarea minții, cititul și altruismul. Aș putea să mă rog să vezi și tu, cel care mă rănești adânc și des, că există și alți oameni înafară de părinți la care trebuie să iei aminte(ciudat lucru de spus pentru vârsta ta, nu crezi?). Dar rugăciunea mea nu va avea efect până nu îți vei folosi voința așa cum ar trebui. Păcat.
                      E ciudat cum în fiecare an are loc ceva grav, urât și dureros în aceeași dată atât de frumoasă pentru alții. Dar durerile sunt menite să te facă mai puternic, să poți rezista la următoarea lovitură, nu e așa? E o chestiune de alegere dacă loviturile te vor apropia de Dumnezeu sau nu, fii înțelept!

3 comentarii:

  1. Prin textul tau arati ca-ti pasa de nepasarea persoanei respective si atunci respectivul si-a atins scopul.

    1. Cine se lauda ca e nepasator, de obicei, nu e sincer, din contra e sensibil si ii pasa foarte mult de ceilalti, dar foloseste o masca, joaca un joc.

    2.Dar, daca e sincer atunci nepasarea lui e nativa si naturala, nu cred ca se va schimba si mai ales nu-l poti invinui pentru ca e nepasator, asa cum nu poti invinui un om ca e alb sau negru, inalt sau scund, brunet sau blond. (in)Sensibilitatea nu e intotdeauna educabila.

    3.Daca persoana in cauza n-a citit textul si nu-ti cunoaste reprosurile atunci ai scris degeaba, e ca si cum ti-ai sopti tie insuti la ureche; sau e ca si cum te-ai bate la duel cu un personaj imaginar. In astfel de situatii intotdeauna castigi tu. Mai greu e sa iti faci curaj si sa ai o "confruntare" matura ca sa te lamuresti cu adevarat daca e asa cum crezi tu, sau care e explicatia pentru cuvintele nelamuritoare.

    RăspundețiȘtergere
  2. Imi place duelul imaginar, lupta de ganduri. Lupta pentru a iubi un om nepasator. Confruntarea nu a avut loc, iar conflictul s-a aplanat de la sine. Totusi e ca un vulcan activ, nu stii niciodata...

    RăspundețiȘtergere
  3. Pentru confruntare e nevoie de curaj, iar curajul necesita caracter. Nu pierzi nimic daca iti exersezi curajul, in schimb, daca nu o faci, poti ramane cu regrete.
    Ce ar spune daca ti-ar citi textul de pe blog?

    RăspundețiȘtergere